Hyvin hoidetusta hyötymansikkamaasta on suuresti iloa ja hyötyä, onhan mansikka tunnetusti erittäin kuitupitoinen ja erinomainen c-vitamiinin lähde. Niinpä ollen mansikat nautittuna ihan sellaisenaan lisäävät tarmoamme ja elinvoimaamme.
Puhumattakaan kaikista niistä ihanista leivonnaisista, joita meillä on mahdollisuus mansikkamaamme antimista loihtia. Maaseudulla onkin varsin vaivatonta ja järkevää valmistaa vieraspäivällisen jälkiruoka oman maan antimista. Vieraspäivällisen kruunaakin ehdottomasti kesän klassikkoleivonnainen mansikkapavlova….
MANSIKKAPAVLOVA
Marenki:
4 Kananmunan valkuainen
2 dl sokeria
1 tl etikka
1 tl perunajauhoja
Vatkaa valkuaiset ja sokeri tiukaksi vaahdoksi
Lisää vatkauksen loppuvaiheessa etikka sekä perunajauhot
Laita marenkivaahto pursotin pussiin
Pursota uunipellille leivinpaperin päälle marengista kaksi isoa pyöreää pohjaa ja paista n. 100 asteessa n. 1,5 h.
Täyte:
6 dl vispikerma
2 rkl sokeria
0,5 dl vanilja kreemijauhetta
Tuoreita mansikoita
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi,
lisää sekaan vanilja kreemijauhe ja sekoita kunnolla.
Laita kerma pursotinpussiin.
Pursota hyvin jäähtyneen marenkipohjan päälle kermavaahtoa.
Leikkaa mansikat pienemmiksi ja asettele kerman päälle.
Nosta toinen marenkipohja kerman ja mansikoiden päälle.
Koristele kermalla, mansikoilla sekä mintun lehdillä.