Hyödynnä hieman kuivahtaneet ylijäämäpullat ja vehnäleivät tähän maistuvaan kahvipöydän herkkuun joka valmistuu vaivattomasti ja nopeasti.
PAPPILAN HÄTÄVARA – PULLAVANUKAS
Pappilan hätävaranakin tunnettuun pullavanukkaaseen tarvitset vain seuraavat raaka-aineet
n 10 kpl Hieman kuivahtaneita pullia, korvapuustit maukkaimpia.
1,5 dl Vadelma hilloa
2 Kananmunaa
2dl Maitoa/Kermaa
Viipaloi pullapalat n. 1cm paksuisiksi
Vuoraa noin 22cm halkaisijaltaan oleva vuoka leivinpaperilla.
Lado pullaviipaleet tiiviisti vuokaan.
Levitä pullaviipaleiden päälle tasainen kerros vadelmahilloa.
Lisää kerros pullaviipaleita hillon päälle, jälleen tiiviisti latoen.
Toista tätä kunnes vuoka on täysi tai niin korkea kun vanukkaasta haluat.
Sekoita kulhossa 2 dl maitoa/kermaa sekä kananmunat tasaiseksi massaksi.
Kaada munamaito seos vuokaan pullaviipaleiden päälle.
Paista 160 asteisessa uunissa n.3o minuuttia
Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.