Kesäkeitto on oikeasti todella hyvää, kun sen taiten valmistaa. Sen olen nyt aikuisiällä huomannut. Lapsena muistan olleeni aivan toista mieltä tämän ruuan maukkaudesta. Asiaan toki vaikuttaa nykyisin se, että teen ihan omaan makuuni mukautuvaa kesäkeittoa, johon tulee punaista maitoa (mieluiten toki jos mahdollista, aitoa käsittelemätöntä lehmänmaitoa), voita, ripsaus sokeria, suurukseksi sulatejuustoa ja päälle paljon tuoretta tilliä. Tällä reseptiikalla ei voi mennä vikaan ja nirsompikin varmasti tykkää tästä keitosta.Ihana kattilallinen puhtaita kesän makuja kauden tuoreista raaka-aineista.
HERKKUKESÄKEITTO
6 dl vettä
10 uutta perunaa, hyvin pestyinä ei kuorittuna
nippu kesäporkkanoita, hyvin pestyinä ei kuorittuna
1 pieni kukkakaali
nippu kevätsipulia tai
1 sipuli ja 10cm pätkä purjon latvusta
200g tuoreita herneitä tai
½ l herneen palkoja
6 dl täysmaitoa
200g sulatejuustoa
40 g voita
1 tl suolaa
1 tl sokeria
½ tl mustapippuri rouhetta
nippu tuoretta tilliä
Vesi kattilaan kiehumaan, joukkoon suola, sokeri ja pippuri. Kiehuvaan veteen pilkotut perunat ja porkkanat, keitä 5 min. Lisää maito, herneet, palasteltu kukkakaali, pieneksi silputtu sipuli sekä sulatejuusto. Keitä hellällä lämmöllä tovi, varoen ettei mene ylikypsäksi. Viimeiseksi voi ja tilli, sekoita keitto ennen tarjolle viemistä.