Inkeri Simola syntyi Tammelassa 2.10.1902 ja suoritti filosofian kandidaatin tutkinnon vuonna 1927.
Lottajärjestöön Inkeri Simola liittyi Hyvinkäällä 1930-luvulla. Talvisodan aikana Simolan tehtäviin kuului laskea ballistisia käyriä majuri Liikkasen johdolla. Jatkosodan aikana Simola toimi yhteyslottana ja lottakurssien opettajana.
Vuonna 1944 ilmapuolustuksen toimintaa tehostettaessa päätettiin miespulaa helpottaa sillä, että osa valonheitinpettereiden miehistöstä korvattaisiin lotilla. Valonheitinlottien koulutusta johti kapteeni K. H. Pentti ja lottajohtajaksi kursseille Keskusjohtokunta määräsi Inkeri Simolan.

Valonheitinlottia koulutuksessa – Degerö kesä 1944
Valonheitinkursseilla koulutettiin noin 150 lottaa, jotka sitoutuivat palvelemaan ilmatorjuntajoukoissa niin kauan kuin sotatilanne vaati tai vähintään yhden vuoden. Kurssin päätyttyä muodostettiin lotista 14. valonheitinpatteri llmatorjuntarykmentti 1:een. Se oli ensimmäinen ja myös viimeinen naisista kokoonpantu, sotilaallisesti toimiva ja taisteluvastuuta kantamaan tarkoitettu perusyksikkö. Aselevon astuttua voimaan valonheitinlotat kotiutettiin syksyllä 1944.

Ruokatauko Degerön koulutuskeskuksessa kesällä 1944
Simola väitteli filosofian tohtoriksi matematiikan alalta vuonna 1951. Hän toimi matemaattisten aineiden opettajana useissa kouluissa. Helsingin Tyttönormaalilyseon matemaattisten aineiden yliopettajaksi hänet valittiin vuonna 1952, vararehtoriksi vuonna 1957 ja rehtoriksi vuonna 1959. Matematiikan yliopettajana ja rehtorina Simola toimi aina vuoteen 1969 saakka, jolloin hän jäi eläkkeelle.
Inkeri Simola teki lukuisia opintomatkoja eri puolille Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Hän osallistui useihin sekä koti- että ulkomaalaisiin työryhmiin ja komiteoihin edistäen sekä oman alansa, että yleensä koulun kehitystä merkittävällä tavalla.

Inkeri Simola
Simola toimi varsinaisen työnsä lisäksi monissa luottamustoimissa muun muassa Rehtoriyhdistyksessä ja Suomen Kulttuurirahaston Naistoimikunnan Opetusjaoston puheenjohtajana. Suomen Naisten Huoltosäätiön hallitukseen Simola kuului vuosina 1968-1984 ja sen puheenjohtajana hän toimi vuosina 1972-1979. Inkeri Simola menehtyi Helsingissä 18.1.1984.
Lotta Svärd 100 -juhlawebinaari
Lotta Svärd 100 -juhlavuoden kunniaksi järjestetään pe 8.10. klo 10.00 alkaen juhlawebinaari. Webinaarin teemana on lottajärjestön edelläkävijät, esikuvat ja vaikuttajat. Tiedossa on siis asiantuntijoiden mielenkiintoisia puheenvuoroja ja monialaisia näkökulmia lottajärjestössä toimineiden naisten yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta ennen, nyt ja tulevaisuudessa.
Webinaarin osallistumislinkki tulee Lotta Svärd 100 -verkkosivustolle lähempänä tapahtuman ajankohtaa www.lottasvard.fi osallistumislinkki aktivoituu pe 8.10. klo 9.30 Tervetuloa mukaan seuraamaan vaikuttavia puheenvuoroja webinaariin!
Lottajärjestön edelläkävijät, esikuvat ja vaikuttajat
Lottajärjestö oli väkilukuun suhteutettuna maailman suurin naisten aseeton maanpuolustusjärjestö. Lottien maanpuolustustyö oli monialaista huolto- ja avustustyötä niin siviilien, kuin puolustusvoimienkin hyväksi. Enimmillään järjestöön kuului noin 240 000 naista ja tyttöä.
Näin suureen naisjoukkoon mahtuu hyvin erilaisia elämäntarinoita ja kohtaloita, joista jokainen on ainutlaatuisen tärkeä. Tähän juttusarjaan on poimittu muutamia lottajärjestössä palvelleita naisia, joita voidaan hyvällä syyllä pitää edelläkävijöinä, esikuvina ja vaikuttajina.