Viljelkäämme mansikkaa…

Hyvin hoidetusta hyötymansikkamaasta on suuresti iloa ja hyötyä, onhan mansikka tunnetusti erittäin kuitupitoinen ja erinomainen c-vitamiinin lähde. Niinpä ollen mansikat nautittuna ihan sellaisenaan lisäävät tarmoamme ja elinvoimaamme.

Puhumattakaan kaikista niistä ihanista leivonnaisista, joita meillä on mahdollisuus mansikkamaamme antimista loihtia. Maaseudulla onkin varsin vaivatonta ja järkevää valmistaa vieraspäivällisen jälkiruoka oman maan antimista. Vieraspäivällisen kruunaakin ehdottomasti kesän klassikkoleivonnainen mansikkapavlova….

MANSIKKAPAVLOVA

MARENKI:

4 KANANMUNAN VALKU AINEN

2 DL SOKERI

1TL ETIKKA

1 TL PERUNAJAUHOJA

VATKAA VALKUAISET JA SOKERI TIUKAKSI VAAHDOKSI
LISÄÄ VATKAUKSEN LOPPUVAIHEESSA ETIKKA SEKÄ PERUNAJAUHOT
LAITA MARENKI VAAHTO PURSOTIN PUSSIIN
PURSOTA UUNIPELLILLE LEIVINPAPERIN PÄÄLLE MARENGISTA
KAKSI ISOA PYÖREÄÄ POHJAA JA PAISTA N 100 ASTEESSA N 1.5H

TÄYTE:

6 DL VISPIKERMA

2 RKL SOKERIA

0,5 DL VANILJA KREEMIJAUHETTA

TUOREITA MANSIKOITA

VATKAA KERMA JA SOKERI VAAHDOKSI,
LISÄÄ SEKAAN VANILJA KREEMIJAUHE JA SEKOITA KUNNOLLA
LAITA KERMA PURSOTINPUSSIIN.
PURSOTA HYVIN JÄÄHTYNEEN MARENKI POHJAN PÄÄLLE KERMAVAAHTOA
LEIKKAA MANSIKAT PIENEMMIKSI JA ASETTELE KERMAN PÄÄLLE
NOSTA TOINEN MARENKI POHJA KERMAN JA MANSIKOIDEN PÄÄLLE.
KORISTELE KERMALLA, MANSIKOILLA SEKÄ MINTUN LEHDILLÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *