Liity blogimme tilaajaksi
Kirjoita sähköpostiosoitteesi niin ilmoitamme sinulle kun julkaisemme uuden artikkelin

Sitruunaunelma…

Näin kesähelteiden kestäessä huomaavainen emäntä tarjoaa vierailleen kahvikutsuilla jotakin pirteän raikasta mutta silti valloittavan makeaa. Seuraavassa esitettävä sitruunaunelma vaatii leipojaltaan hieman huolellisuutta ja vaivannäköä mutta lopputulos ilahduttaa varmasti niin kotiväen kuin kahvivieraatkin. Sitruunahan on mitä oivallisin ainesosa käytettäväksi erilaisissa leivonnaisissa.

Leivonnasta ylijääneet sitruunat itsestään huoltapitävä nainen käyttää kauneudenhoitoon. Sitruunassahan on runsaasti C – vitamiinia, jonka ansiosta se tiivistävät hiussuonia ja ehkäisee sekä parantavaa tulehduksia. Sitruunalla on ihoa supistava, virkistävä ja valkaiseva vaikutus. Pelkkä sitruunamehu itsessään on hyvin voimakasta ja kuivattaa ihoa, joten sitruuna kotikosmetiikan valmistuksessa kannattaa yhdistää muihin ainesosiin. Polvien kaunistamiseen sitruuna on, mitä oivallisin, ainakin Elna Kankaan 1930-luvulla julkaistun kauneudenhoito-oppaan mukaan.

Polviammehan meidän ei tarvitse näyttää muualla kuin uimarannassa. Uimapuku ne sitten kyllä armottomasti paljastaakin. Jos ne ovat punaiset ja kovin kurttuiset, saadaan ne viikossa tai parissa sileiksi ja kauniiksi hoitamalla niitä samalla tavalla kuin kurttuisia kyynerpäitäkin, siis hieromalla niihin ensin ihovoidetta ja sitomalla sitten kumpaankin polveen yönajaksi sitruunanviipale.

VANILJA SITRUUNA UNELMAKÄÄRETORTTU

4 KANANMUNAA

2DL SOKERIA

1DL GLUTEENITONTA JAUHOSEOSTA TAI VEHNÄJAUHOJA

1/2DL PERUNAJAUHOJA

1TL LEIVINJAUHETTA

VATKAA KANANMUNAT JA SOKERI KUOHKEAKSI VAAHDOKSI

SEKOITA KUIVAT AINEET JA SIIVILÖI VAAHTOON

LEVITÄ TAIKINA PELLILLE LEIVINPAPERIN PÄÄLLE JA PAISTA 175 ASTEESSA NOIN 10 MINUUTTIA

ANNA POHJAN JÄÄHTYÄ KUNNOLLA ENNEN TÄYTTEEN LEVITTÄMISTÄ

TÄYTE 1 SITRUUNAKIISSELI

1 ½ DL VETTÄ

1 ½ DLSOKERIA

1 SITRUUNANMEHU

1 SITRUUNAN KUORI RAASTEENA

25G VOI/MARGARIINI

4 KELTUAINEN

2 RKL GLUTEENITON / VEHNÄJAUHO

SEKOITA KAIKKI AINEET KATTILASSA

KEITÄ KOKOAJAN SEKOITTAEN KUNNES SAKENEE JA KUPLII HIEMAN

ANNA JÄÄHTYÄ RAUHASSA

TÄYTE 2

3DL VISPIKERMAA

3DL MAITORAHKAA

1DL VANILJA KREEMIJAUHETTA

VATKAA KERMA NAPAKAKSI VAAHDOKSI LISÄÄ JOUKKOON MAITORAHKA

SEKÄ VANILJA KREEMIJAUHE , SEKOITA HYVIN

KÄÄRETORTUN TÄYTTÄMINEN

KAADA SITRUUNA KIISSELI JÄÄDTYNEEN POHJAN PÄÄLLE JA LEVITÄ KAUTTAALTAAN

LEVITÄ KERMARAHKA SEOS SITRUUNAKIISSELIN PÄÄLLE

RULLAA KÄÄREEKSI JA ANNA JÄÄDTYÄ JÄÄKAAPISSA HETKI ENNEN TARJOILUA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *