Liity blogimme tilaajaksi
Kirjoita sähköpostiosoitteesi niin ilmoitamme sinulle kun julkaisemme uuden artikkelin

Sateenkaarikakku kahvipöydän kaunistukseksi ja vikkeläksi vierasvaraksi

Sain vihdoinkin käsiini aidon, oikean sateenkaarikakun ohjeen. Resepti jota olen reilun kolme vuosikymmentä haikaillut löytyväksi. Onnekseni avasin sanaisen arkkuni, tavatessani sattumoisin kyläkoulun joulujuhlissa äitini pikkuserkun. Tiesin että hän, Tuusulalaisena vanhan sukutilan emäntänä, on kovin kiinnostunut kylämme leivonta ja ruokakulttuurista.

Mainitsin hänelle että aikoinaan kylällämme pitoemäntänä toiminut naapurin täti säilytti sateenkaarikakun reseptin visusti omana salaisuutenaan. Ja että kyseinen kakkuresepti on jäänyt näihin päiviin saakka kummittelemaan mieleeni. Sateenkaarikakku oli lapsuuden muistikuvissa niin ihanan makoisa ja suunnattoman kaunis ilmestys. Ja hämmästys oli aina yhtä suuri kun kakun saattoi suoraan pakkasesta leikata kahvipöytään tarjolle.

Eipä mennyt tapaamisestamme kuin muutama päivä. Mennessäni kotosalla postilaatikolle, odotti siellä valkoinen kirjekuori, jossa suureksi riemukseni oli juurikin tämän maailman ihanimman sateenkaarikakun ohje. Voi sitä riemua, jonka yksi hassu kakkuresepti saa ihmisessä aikaan.

Sateenkaarikakku

-kahteen pitkänomaiseen tai pyöreään vuokaan.

4 munaa

4dl sokeria

2dl kermaa

½dl sulaa voita

5dl vehnäjauhoja

3tl leivinpulveria

4tl tumma kaakaojauho

2rkl vaniljasokeria

Voikräämi

500g voita

5dl pölysokeria

4 keltuaista

-punainen ja vihreä karamelliväri

Munat ja sokeri vatkataan hyvin, voi ja kerma lisätään, samoin kuivat ainekset. Kaadetaan taikinasta puolet paistovuokaan. Lisätään toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe, sekoitetaan hyvin ja kaadetaan taikina toiseen paistovuokaan. Pohjia paistetaan 160 asteessa noin 35-40 minuuttia. Jäähdytetään hyvin.

Valmistetaan voikuorrutus sekoittamalla pehmeä voi ja muut aineet hyväksi vaahdoksi. Jaetaan kuorrutus kahteen osaan, joista toinen värjätään punaiseksi ja toinen vihreäksi. Kakkupohjat halkaistaan kolmeen osaan. Tarjoiluvadille asetetaan alimmaiseksi tumma kakkupohja, jolle levitetään tasainen kerros punaista kreemiä. Tämän päälle asetetaan vaalea pohja, jolle levitetään vihreää kreemiä. Järjestystä toistetaan kunnes kakku on kokonaisuudessaan kasattu kerroksiin.

Päällimmäiseksi voi pursottaa ympyröinä, vuoron perään eri värillä, jäljelle jääneet kreemit. Vedätään lopuksi kreemit tylpällä veitsellä reunalta kohti keskustaa koristeellisen näköisesti raidalliseksi. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä tai halutessaan sen voi tosiaan mainiosti pakastaa, ja nostaa suoraan pakkasesta kahvipöytään.

Toivottavasti tämän reseptin jakaminen tuottaa teille yhtä suurta iloa, kuin se minulle tuotti.

Kesäterveisin, Lottakanttiinin emäntä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *