Liity blogimme tilaajaksi
Kirjoita sähköpostiosoitteesi niin ilmoitamme sinulle kun julkaisemme uuden artikkelin

Sananen päivittäisestä ihonhoidosta…

TekaSuurin piirtein katsoen melkein jokainen nainen jo nykyään tietää, että on olemassa sellaista, jota nimitetään joka päiväiseksi ihonhoidoksi, ja tietää myöskin, että pelkkä veden ja saippuan käyttö vuosikausia ei suinkaan ole ainoa kauniiksi tekevä ihonhoitokeino, etenkin kun saippua valitaan useimmiten umpimähkään hinnan ollessa ainoa laadun mittapuu.

Rasvainen iho onnellisimmissa tapauksissa vielä sietääkin pelkkää vettä ja saippuaa säilyttäen raikkautensa, mutta kuiva iho ei kestä yksin tällaista käsittelyä. Kuiva iho ei vain yksinkertaisesti pysty tarpeeksi vastustamaan pakkasen, auringon ja säänvaihteluiden vahingollista vaikutusta, se halkeilee ja muuttuu värittömäksi ja harmaaksi. Kaikesta tästä johtuen kuiva iho menettää kimmoisuutensa, tullen aivan liian aikaisin ryppyiseksi, jolloin ihon nuorekas sulous ja raikkaus katoaa. Jokapäiväisellä, ihon laatuun sovelletulla hoidolla voidaan näitä vahingollisia vaikutuksia vähentää, joskaan niitä ei voida kokonaan välttää.

OxygenolAjatellen asiaa edellä mainitulta kannalta, voimme erottaa kolme tärkeintä ihon laatua: normaali iho, rasvainen iho ja kuiva iho. Yksissä ja samoissa kasvoissa voi hyvinkin esiintyä kaikkia näitä kolmea laatua tai kahta eri laatua. Hyvin usein näkee kasvot, joissa iho otsasta nenän yli leukaan ulottuvalla alueella on rasvainen ja suurihuokosinen, kun taas poskien iho on peräti kuiva. Seuraavaksi esitellään rasvaisen ja kuivan ihon parhaat parannuskeinot:

Rasvainen iho

Peskää kasvot joka ilta niin lämpimällä vedellä kuin iho sietää ja hyvällä, erikoisen rasvapitoisella saippualla, joka hierotaan vaahdoksi ja vaahdon annetaan vaikuttaa ihoon muutamia minuutteja samalla kevyesti ihoa hieroen. Peskää saippuavaahto pois lämpimällä ja valelkaa sitten kasvoja jääkylmällä vedellä. Lämpimän veden vaihtumisen kylmään pitää tapahtua mahdollisimman äkkiä, jotta haluttu vastavaikutus olisi mahdollisimman voimakas.

PalmuTämän jälkeen ei ole pantava mitään voidetta yöksi ihoon. Aamulla pestään jälleen kasvot samaan tapaan kuin illalla ja sivellään kasvoille kuivaa päivävoidetta. Joka haluaa käyttää puuteria, voi sirotella sen voiteen päälle. Jos tämän hoidon toistaa joka päivä, huomaa pian, että rasvainen kiiltävä iho, joka aina näytti likaiselta ja epäsiistiltä, alkaa vähitellen näyttää sellaiselta kuin normaalin hyvin hoidetun ihon tuleekin näyttää.

DiamontKuiva iho

Kuiva iho on hoitoon nähden paljon arempi kuin rasvainen, ja jokaisen yksilön on kokeilemalla päästävä selville siitä, mikä voide tai ihovesi soveltuu juuri hänen iholleen. Jos kuiva iho pestään vedellä ja saippualla on pesuja toimitettava mahdollisimman säästeliäästi, veden oltava haaleaa ja saippuan mahdollisimman rasvapitoista. Kuivan ihon puhdistamiseen on rasvainen voide parasta ja se tapahtuu niin, että kasvoja ja kaulaa hierotaan rasvalla noin 5 minuuttia, jonka jälkeen ne pyyhitään tarkoin pumpulilla. Pumpulitukosta voi kyllä sitten huomata, että suoritettu käsittely on ollut puhdistavaa. Tämä käsittely suoritetaan iltaisin ja jollei iho ole ylen määrin kuivaa, riittää puhdistamisesta ihoon jäänyt voide hyvin yövoiteeksi.

Creme mouson IIAamuisinkin kasvoja pestään vain harkiten, parempi tapa virkistäytymiseksi olisikin pyyhkiä kasvojen iho alkoholittomalla ihovedellä tai kauneusmaidolla. Tämän jälkeen iholle sivellään päivävoidetta. Se, jolla on kuiva iho, on päivittäin käytettävä voiteen lisäksi runsaasti puuteria, etenkin talvisaikaan, sillä se suojaa ihoa tuulelta ja säänmuutoksilta. Mutta milloinkaan ei pidä puuteroida suoraan iholle, siihen on aina ensin siveltävä jotakin voidetta.

Ja lopuksi on vielä huomioitava, että jokapäiväisen ihonhoidon aikana ei tule unohtaa kaulaa. Se on ehdottomasti hoidettava yhtä hyvin, sillä jos se on hoitamaton, ei kauniista kasvoistakaan ole paljon iloa. Ei pidä unohtaa sitä tosi seikkaa, että kaula ensimmäisenä ilmaisee ne vanhentumisen merkit, joita emme huolisi maailmalle julistaa.

Creme mousonKotiliedelle kirjoittanut voimistelunopettaja Ellen Dahlsrand. Julkaistu Kotiliedessä nro 1 vuonna 1930

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *