Puhtipatukka


Keväiset hanget innostavat ulkoilemaan ja  retkeilemään luonnossa. Mitä ottaisi välipalaksi että jaksaa? Aivan mainio reissueväs on itsetehty ” puhtipatukka”, joksi kutsun omatekoista energiapatukkaa.

Perusmassaan saa hyvin hukutettua aamupuuron tähteet, itseasiassa mikä tahansa puuro sopii käytettäväksi. Henkilökohtaisesti suosin rikotuista ohrasuurimoista valmistettua puuroa, koska siinä on hiukan rouheampi rakenne kuin hiutalepuuroissa. Makua antamaan voi sitten käyttää omia suosikki raaka-aineita. Esimerkiksi siemeniä, pähkinöitä, kuivahedelmiä, kuivattuja marjoja ym mistä pitää.

Puhtipatukan perusohje:

1/2 dl köökosöljy
1/2 dl omena tm mehua
1/2 dl hunaja
1/2 l puuroa
1dl karpalo
1dl rusina
1dl auringonkukansiemen
1dl mantelirouhe tai 1/2 dl jauhettua

Lämmitä kattilassa kookosöljy, hunaja ja omenamehu.

Sekoita puuro ja kaikki muut aineet keskenään.

Kaada rasva, mehuseos massaan ja sekoita hyväksi taikinaksi.

Kumoa massa esim leipävuokaan jossa leivinpaperi.

Paista 190 asteessa noin 20 minuuttia, jotta saadaan paahteista makua.

Varo ettei pala pinnasta.

Jäähdytä paistos hyvin, jotta saat leikattua haluamasi kokoisia patukoita.

Pinnalle voi halutessaan laittaa lisäenergiaa tuomaan sulatettua suklaata sekä mantelia, pähkinöitä tai siemeniä.

Suklaatahan voi toki laittaa jo perusmassaankin, sitähän ei koskaan voi olla liikaa.

Kääri patukat yksitellen talouskelmuun, säilytä jääkaapissa käyttöä odottamassa.

Superherkkua ja helppoa, omatekoista retkievästä.

Ilon ja onnistumisen hetkiä keittiössä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *