Pannupulla

Pannupulla, peltipulla tai pikapulla, kuinka kukin kutsua haluaa. Helppoa ja nopeaa tehdä!  Tiskiä tulee vähän, eikä tarvita koneita avuksi. Itse teen hyvin usein pannupullaa nopeammin valmistuvalla reseptillä, eli leivinjauheella kohottaen. Se valmistuu vikkelästi kaffipöytään, jos vaikkapa yllätysvieraita sattuisi saapumaan.

Sillä välin, kun uuni lämpiää, ehtii sekoittaa ainekset ja kaataa taikinan uunipellille, eikä tarvitse edes kohotusaikaa, kun taasen hiivataikinasta valmistetut pullaleipomukset. Pikapullan perusohje on sinällään jo hyvä. Halutessaan sitä voi helposti muunnella mistä makuaineista itse eniten pitää. Erinomaisesti sopivat esimerkiksi, raesokeri, voinokareet, mantelilastut, kookoslastut, erilaiset hillot, marjat tuoreena tai pakasteesta, kaneli-sokeri, piparkakkumauste, suklaa. Minä ropsautan yleensä vain raesokeria pintaan ja laitan herkun paistumaan. Koska pidän eniten perinteisimmästä, ihan tavallisen peruspullan mausta. Juhlavampaan hetkeen voi tarjolle lisäksi vispata kermaa, jonka maustaa sokerilla ja ripsauksella kardemummaa. Niin hyvää ja tulee vallan lapsuusmuistot ja mummola mieleeni.

Pikapulla, uunipellillinen, leivinjauheella kohottaen.

8dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl kardemumma
2 tl vaniljasokeri
½ tl suola
1 dl vesi tai maito
5 kananmunaa
300g sulatettua voita tai margariinia

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Ota syvä uunipelti ja laita siihen leivinpaperi.
Sekoita kulhossa kuivat aineet.
Lisää sulatettu rasva, neste ja kananmunat
Sekoita hyvin.
Kaada taikina uunipellille.
Mausta mieleiseksi ja paista puolisen tuntia tai kunnes on pinnalta kauniin ruskeaa.

Ilon ja onnistumisen hetkiä kotikeittiössäsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *