Liity blogimme tilaajaksi
Kirjoita sähköpostiosoitteesi niin ilmoitamme sinulle kun julkaisemme uuden artikkelin

Nostalgiset kasvonaamiot kotikonstein

Lottaneuvoja opastaa kuva II1900-luvun alussa kasvonaamiot valmistettiin kotitaloustuotteista. Iholle levitetyn naamion uskottiin estävän ihon pintaosan hengittämistä ja näin edistävän verenkiertoa ihokudoksissa. Näin lihakset kiristyvät, kudokset tulevat joustavaksi ja iho muuttuu ruusuiseksi. Jos naamio valittiin ja asetettiin oikein, sen vaikutuksen uskottiin kestävän kaksi päivää. Kaikille naamioille oli muutamia yhteisiä perussääntöjä: Iho oli aina ennen naamiota puhdistettava perin pohjin ja sen jälkeen rasvattava huolellisesti. Ennen kaikkea, oli oltava ehdottomasti makuulla naamiota ottaessa. Naamio huuhdottiin pois vedellä ja ihon jälkihoidoksi asetettiin kasvoille kylmä kääre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sileäksi tekevä munankeltuaisnaamio

Munankeltuainen

8-9 tippaa oliiviöljyä

2 tippaa sitruunamehua

 

Vatkaatte ainesosat keskenään. Sitä ennen olette hautonut kuumalla kääreellä noita petollisia kohtia silmien alla, otsalla ja suupielissä. Poistettuanne kääreet sivelette pensselillä munasekoitusta kaikkiin ryppyihin. Neljännestunnin kuluttua pesette naamion pois haalealla vedellä perinpohjaisesti. Tulos on hämmästyttävä! Munankeltuainen sisältää nimittäin runsaasti kolesteriinia, lesitiiniä ja muita ravitsevia aineita, joilla on erinomainen tasoittava, syvälle ulottuva vaikutus.

Rasvaisen ihon naamio:

1 rkl puhdistettua savea

1 tl nestemäistä hunajaa

”Sekoittakaa ainesosat keskenään puuroksi ja jättäkää puoleksi tunniksi vaikuttamaan. Peskää pois kylmällä vedellä ja voidelkaa ihoanne rasvaisella voiteella. Jälkihoitona sekoittakaa rikkipulveria kylmään veteen, sivelkää nopeasti kasvoillenne ja peskää neljän minuutin kuluttua pois kylmällä vedellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Elvyttävä munanaamio

Vatkaatte munanvalkuaisen vaahdoksi ja lisäätte siihen 10 tai 12 tippaa sitruunamehua. Tämän vaahdon sivelette kasvoillenne ja annatte sen kuivua. Sitten pesette kaiken haalealla vedellä pois. Sitruunan ja munanvalkuaisen sekoitus tekee ihonne kimmoisaksi.

Ihomadot poistava hiivanaamio

”Sekoitatte palasen hiivaa happaman maidon kanssa paksuksi taikinaksi ja sitä levitätte sitten tasaisesti kasvoillenne, eritoten niihin kohtiin joissa on ihomatoja. 15 minuutin kuluttua seos alkaa jähmettyä. Silloin raavitte kuoren pois alkaen poskilta ja tekemällä voimakkaita pyörittäviä liikkeitä.

Ihon jälkihoito

Kun olette pesseet naamion pois joko lämpimällä tai kylmällä vedellä, taputatte kasvojanne sormenpäillänne suunnilleen minuutin ajan. Sen jälkeen asetatte kasvoillenne kylmän kääreen. Kuivatkaa kasvonne huolellisesti ja taputtakaa ihoon varovaisesti hiukan ravinto- tai päivävoidetta. Paneutukaa vuoteeseen ja nukkukaa tarpeeksi kauan.

Teksti: Laurean ammattikorkeakoulun estenomiopiskelijat

Lähteet:
Olga Tschechowa. 1957. Kauniina halki vuosien.
Maija Suova. 1951. Joka naisen niksikirja.
Una Nuotio. 1997. Kerro, kerro kuvastin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *