Liity blogimme tilaajaksi
Kirjoita sähköpostiosoitteesi niin ilmoitamme sinulle kun julkaisemme uuden artikkelin

Muodikkaimmat jalkineemme kesällä 1935

Kenkiä VINykyaika on tehnyt jalkineemmekin muotitavaroiksi, jotka muuttavat väriä, kuosia ja koristeitaan aivan samoin kuin pukumme ja hattumme. Kun nyt katselee naisten kenkiä valmistavan tehtaan kevätmallistoa, niin melkein joutuu pyörälle päästään koettaessaan monesta sadasta eri mallista muodostamaan itselleen käsityksen siitä, minkälaisissa kengissä maamme naiset tänä kesänä kulkevat. Niinpä listasimme ne ominaisuudet, joita tämän kesän muodikkaalta kengältä voimme odottaa.

Kengän malli on nykyään pyöreäkärkinen, siis useimpaan jalkaan sopiva. Lisäksi on tavattavissa leveäkärkisiäkin, jotka sitä paitsi ovat aivan matalakantaisia, joten arimmatkin jalat löytävät yllä tänä kesänä oman mallinsa.

Kenkiä III

Kenkien kannat ovat tällä hetkellä yleensäkin hyvin vaihtelevia, voipa melkein sanoa, että joka korkeutta on tarjolla. Ehkä voisi kuitenkin sanoa, että tavallinen kävelykengälle sopiva puolikorkea kanta on vallitseva.

Kiinnittämisessä näytetään tänä kesänä palattavan yhä enemmän hihnoista nauhoitukseen. Toisinaan on kengissä oikeat reiät, toisinaan vain koristeelliset hakaset, joiden taitse pyöreä nauha pujotetaan. Mahdollista on myös, että silmumaiset koristeet toimivat nauhan pujotusreikinä. Tämän kesän kengissä ei kuitenkaan nauhoitus ulotu yhtä korkealle kuin aikaisemmin, joten nyt kenkien on sovittava eritäin hyvin jalkaan, siinä myös pysyäkseen.

Napilla kiinnitettävällä hihnalla varustetut kengät ovat nyt jääneet pois muodista, vaikkakin ne kaikkein parhaiten pysyvät jalassa. Hihnakengistä ei kylläkään ole puutetta, mutta nykyisin ne kiinnitetään melkeinpä aina koristeellisella painonappisoljella, joka joskus pysyy paikoillaan, joskus taas ei. Tämähän saattaa aiheuttaa melkoisesti harmia henkilölle, joka haluaa juuri tuolta kohdalta kenkänsä olevan tukevasti kiinnitetty.

Kenkiä VII

Kenkien ainekset ovat tänä kesänä varsin moninaiset. Melkeinpä hakemalla saa hakea sellaista mallia, joka olisi tehty vain yhdestä rehellisestä ja sileäpintaisesta nahasta. Lähes aina on yhdistetty useanlaista ja -väristä nahkaa ja vaikkakin kenkä olisi yksivärinen, on osa nahasta tehty kuviolliseksi painamismenetelmällä. Lisäksi on monenlaista nahkasuikaleista punottua ainesta. Kesän mielenkiintoinen uutuus on vedellä ja saippualla pestävä valkoinen nahkakenkä.

Sandaalintapaiset hellekengät muodostavat aivan oman luokkansa jalkineidemme joukossa. Ne ovat matalakantaisia ja keskijalan kohdalta aivan ilman laitoja. Niitä on saatavissa lähes kaikissa väreissä ja väriyhdistelmissä ja kärkipuolelta enemmän ja vähemmän avonaisia.

Kun vielä tiedämme kaupoista löytyvän monen monia kangaskenkämalleja, niin eipä ole tänä kesänä puutetta lajeista ja laaduista etsiessämme jalkoihimme kesäverhoja.

Kenkiä I

Lähde: Kotiliesi No 7 vuodelta 1935

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *