Liity blogimme tilaajaksi
Kirjoita sähköpostiosoitteesi niin ilmoitamme sinulle kun julkaisemme uuden artikkelin

Mene sievänä nukkumaan

Silo yöpuku Kl 1937 No 19

Yhä enemmän kiinnitämme huomiotamme näkymättömään vaatekertaamme. Sen huomaa jo siitäkin, että vaatetusliikkeiden yöpuku ja alusasuosastot laajenevat laajenemistaan. Yhä useampi nainen haaveilee vaatekappaleista, joita vielä muutama vuosi sitten pidettiin turhamaisina ja ylellisinä.

Valikoimista alkaakin jo löytyä jokaiselle jotakin ja ne pystyvät tyydyttämään vaativimmankin asiakkaan. Kovasti ovat nämä kauniit asut kuitenkin hintavia ja meidän tuleekin tarkasti harkita olisiko kotitekoinen vastine ostotuotteelle järkevämpi valinta. Helposti ja nopeasti voi nimittäin ommella itselleen esimerkiksi kimonomallisen aamunutun, joka ei kalpene ostotuotteen rinnalla laisinkaan.

Kangasta menee tällaiseen kimonoon hoikahkolle henkilölle kaksi kertaa kimonon pituus + 65 cm hihojen lisäpituudeksi, ja suuremmille henkilöille 3 kertaa kimonon pituus. Kangas voi olla jokaisen oman mielen mukaan joko samettia, ripsiä, liinaa tahi pumpulikangasta. Kesäiseen aikaan on silkki ja pumpuli- sekä liinakangas ehkä soveliainta ja kevyintä tähän tarkoitukseen.

Kimono kaava LS 1934 No11

Kaavapiirroksesta voi huomata miten yksinkertainen kimono on muodoltaan. Sekä etu- että takakappale ovat yhtä palasta, siis ilman olkasaumaa. Toisin sanoen taitetaan 2 kimonopituutta = 2,50 m puoliksi vastakkain. Näistä muodostuu yksi takakappaleen ja toinen halkaistuna molemmat etukappaleet.

Hihojen lisäosat ovat leikatut kankaan levyisiksi ja kiinnitetään ne tavallisella yksinkertaisella saumalla kimonoon. Kimono reunustetaan reunoissa listakäänteellä, helmassa käännetään käänne kimonokankaasta. Kimono kiinnitetään vasemmalla sivulla solmionauhojen avulla.

Lähteet: Kotiliesi No 19 vuodelta 1937 / Lotta Svärd –lehti No 11 vuodelta 1934

Kimono

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *