Lottakanttiinin raparperiketsuppi

Puutarhassa alkavat raparperit olla valtavan komeita. Jotta kasvustot säilyvät satoisana, kannattaa puskasta napsia suurimmat varret säännöllisesti käyttöön. Jos raparperiä on viljalti ja haluaisit tehdä muutakin kuin tutumpia herkkuja, kuten piirakkaa, mehua tai hillokkeita, niin silloin on hyvä hetki kokeilla jotain uutta ja erilaista.

Ketsupin valmistukseen tarvitset:

4 l teräskattilan ja sauvasekoittimen sekä vajaan tunnin verran aikaa.

Laita 1 l vettä sekä 1 kg pestyä kuorittua, hyvin pieneksi silputtua raparperiä kattilaan. Keitä raparperi pehmeäksi, noin 10 minuuttia.

Lisää kattilaan:

2 kg pieniksi pilkottuja tomaatteja

0.5 kg sipulia, kuorittuna, pieneksi pilkottuna

3 rkl fariinisokeria

2 rkl ruokosokeria

1 tl suolaa

1 tl kaneli

1 tl inkivääri

Keitä seosta noin puolisen tuntia, jonka jälkeen lisätään vielä 0.5 l valkoviinietikkaa. Anna seoksen vielä poreilla kevyesti noin 10 min. Siirrä kattila sivuun liedeltä, ”aja” ketsuppi sileäksi sauvasekoittimella. Kaada pienehköihin puhtaisiin lasipulloihin tai purkkeihin. Sulje ilmatiiviiksi. Anna purnukoiden rauhassa jäähtyä. Siirrä jääkaappiin. Ketsuppi säilyy kylmässä hyvinkin muutaman kuukauden.

Tämä ketsuppi toimii mainiosti myös marinointi kastikkeena kanalle tai vaikkapa grillikasviksille.

Aurinoisia kesäpäiviä ja herkullisia hetkiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *