Kello kuuden kutsut

IMG_0087Miksipä emme piristäisi arkista aherrusta järjestämällä ystävättärillemme kutsut ja viettäisi iltaa leikkien, ehkä jopa tanssien. Tarjoilulta vieraamme odottanevat jotakin makeaa ja toisaalta ”vankkaa” vatsantäytettä. Järjestäkäämme se siis näin:

Tarjoilu

Kahvia / Teetä

Vehnäleipää

Keksejä

Suuri koristeltu kakku

Ei muuta

Välitarjoilu

Puolukoita kermavaahdon kera tai tietysti voi tarjota myös tavanmukaisia hedelmiä, mikäli marjoja ei talossa ole.

Jos oikein vieraanvaraisia tahdotaan olla, voidaan luetteloon lisätä vielä ”rehellisiä voileipiä” (ei kuitenkaan liian hienosti koristeltuja), sokerikakkua ja mansikkahilloa.

kaurakeksitKaurakeksit

250 g laktoositonta voita

2 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

5 dl kaurahiutaleita

3,5 dl vehnäjauhoja

Paistetaan uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Kahvipöydän ja yleensä koko huoneen voisi valaista tunnelman luomiseksi pelkästään kynttilöin, eikä se silloin muuta koristelua kaipaakaan. Mutta muihin huoneisiin voisi vallan mainiosti tehdä paperikukkaköynnöstä ovien päälle. Vieraihin näin tarttuu juhlan tunnelma, kun he huomaavat, että talo on erilainen kuin tavallisena arkena.

Näin valmistat paperikukkaköynnöksen

paperikukatLeikkaa paperista samankokoisia ympyröitä.

paperikukat askarteluPistä neulalla ympyrän keskelle kaksi reikää.

paperikukatPujota ohut rautalanka reikien läpi ja solmi yhteen.

PaperikukatRutista ympyrä sormien välissä neljäksi sakaraksi.

Liimaa näin syntyneen kukan keskelle pieni pala rutistettua kreppipaperia.

Sido yksittäiset kukat köynnökseksi.

Ja sitten kuudelta juhlailtana kaikki mahdolliset ovet selälleen, jotta saataisiin avara tuntu huoneistoon, liekit palamaan ja ensimmäisen vieraan kopistellessa eteisessä musiikki soimaan! Oletamme, etteivät vieraat anna odotella itseään ja pääsemme aloittamaan kahvitarjoilun klo 6.15. Kun kahvi on juotu, voidaan – seitsemän ajoissa – aloittaa leikit ja tanssit.

IMG_0085

Kymmenen aikaan, luulisin, jokainen on kypsä ottamaan ihastuneena vastaan kuuman teen ja pari kunnon voileipää ja sokerikakkua hilloineen. Toivottavasti vieraanne sitten ymmärtävät lähteä kotiin! Saatatte vieraat siis eteiseen, itsekin ehkä hiukan haikeissanne, ettei ilo kestänytkään koko loppuikäänne! Voitte lohduttaa itseänne sillä, että kutsuistanne jää tällä tavoin edullisempi vaikutelma vieraille, kun jos olisi päästy jo huippikohdan ohi, laskevaan ja väsähtäneeseen tunnelmaan.

Lähde: Kotiliesi No 1 vuodelta 1935

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *