Liity blogimme tilaajaksi
Kirjoita sähköpostiosoitteesi niin ilmoitamme sinulle kun julkaisemme uuden artikkelin

Joustavuus on kauneutta!

kansikuva-probook-6560bOlimmepa kodin naisia tai konttoripöydän tai tehdaskoneen ääressä toimijoita, tuskin monetkaan meistä saavat riittävästi ruumiinliikuntoa työssään. Pysyäksemme terveinä ja nuorekkaina tarvitsevat kaikki ruumiinosamme tasapuolisesti liikunnon tuomaa hyötyä. Liikunnon säännöllinen harjoittaminen saa veremme nopeammin kiertämään, polttaa pois liiat rasvat ja pitää joustavana jäsenemme.

Aamulla siis ensi työksi ikkuna auki, jotta huoneessa on raitis ilma ja sitten voimistelemaan! Seuraavassa esitetyn liikesarjan on sommitellut voimistelun opettaja Helvi Salminen vuonna 1929 ja siihen sisältyy varsin suositeltavia liikkeitä, jotka ovat paitsi tehokkaita ja monipuolisia myös suhteellisen helppoja oppia.

Hengitysliike – Ottakaa pieni haara-asento; kädet viedään hitaasti alatakatietä ylös päätä ja vartalon yläosaa hiukan taakse taivuttaen sisään hengitettäessä, välittömästi sen jälkeen kädet viedään etutietä alas päätä ja vartalon yläosaa hiukan eteen taivuttaen (ulos hengitettäessä).

kuva-ivSivutaivutus – Seistään selkä seinää vasten; vartaloa taivutetaan sivulta sivulle, selkä koko ajan seinässä kiinni.

Jalkainliike – Toispuolinen polvillaoloasento; etummaista polvea notkistetaan ja ruumiin paino siirretään sen varaan, jolloin takimmainen polvi ojentuu.

Vartalon kierto – Eteenkallistusasento kädet riippuen, siitä vartaloa kierretään vuoroin oikeaan ja vasempaan käsien kierron suuntaan heittäen.

Vartalon taaksetaivutus – Polvillaoloasento kädet ylhäällä. Taivutetaan taakse koko vartaloa, toinen käsi viedään taakse alas tukemaan.

kuva-vi

   

 

    

 

 

 

 

 

 

Vartalon eteentaivutus – Pieni haara-asento, kädet ylhäällä; vartaloa keinutetaan alas ja ylös alkuasentoon. Keinuttaessa pudotetaan kädet ja vartalo        lantionivelestä alkaen rennosti alas ja heilautetaan sieltä välittömästi ylös. Polvet pidetään suorina.

Hyppely – Hyppelyä paikalla. Toista jalkaa heitetään eteen, toista taakse. Eteen vietäessä koukistetaan polvi ylös. Jalkoja vaihdetaan.

Hartiainliike – Asetutaan seinän luo istumaan asentoon, ja siinä käsivarret hitaasti viedään alas ja ylös kämmenet eteenpäin. Siitä välillä ojennutaan alkuasentoon.

kuva-vVatsaliike – Selällä ollen polvet ja nilkat koukistetaan, kantapäät hiukan nostettuna lattiasta, siitä jalat ojennetaan suoriksi lattialle. Ojennus suoritetaan ilmassa ja sen jälkeen viedään jalat lattialle. Selältään noustaan istumaan ja vartaloa taivutetaan eteen alas.

Lähde: Kotiliesi No 9 vuodelta 1929

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *