Liity blogimme tilaajaksi
Kirjoita sähköpostiosoitteesi niin ilmoitamme sinulle kun julkaisemme uuden artikkelin

Ei enää jauhovelliä vaan maukasta kaalipataa!

davKaikki oikeat emäntäihmiset ovat kai sillä tavalla rakennettuja, ettei heidän ole mahdollista olla oikein hyviä tuttavia keskenään puhumatta lopuksi ruoasta. Puheenaihettahan siitä riittää, etenkin meidän aikanamme, jolloin käynnissä on oikea ruokavallankumous ja maan viisaammatkin jo kiistelevät siitä, mitä meidän oikeastaan tulisi syödä pysyäksemme terveinä ja kauniina ja varakkaina.

Kasviksiahan meidän tulisi nykytietämyksen mukaan käyttää varsin monipuolisesti ja runsaasti. Moni hyvää tarkoittava perheen emäntä on joutunut kuitenkin suureksi harmikseen huomaamaan, ettei runsas kasvisten käyttö ruoanlaitossa aina suinkaan ilahduta ruokailijoita. Tämä johtunee enemmänkin kasvisten valmistustavasta kuin itse kasvisten mausta. Monestihan meillä on tapana valmistaa kasvikset niin, että vehnäjauhovelliin lisätään juuriksia ja kasviksia, jolloin jauhovelli hävittää kasvisten oman maun, tekee ruoat värittömiksi ja yksitoikkoisiksi. Lisäksi se on aivan turhan raskasta kasvisten kanssa, joiden juuri pitäisi olla keveitä, eikä suinkaan lihottavaa ruokaa.

Erilaisia kasviksia yhdistelemällä ja hitunen keitokseen lihaa lisäämällä voi perheen emäntä loihtia mitä herkullisimman pataruoan, joka taatusti maistuu niin oman perheen jäsenille kuin vierailijoillekin.

davKaalipata

4-5 perunaa

3-4 porkkanaa

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

½ kaali

pieni pala selleriä

400 g jauhettua lihaa

suolaa

pippuria

tomaattiketsuppia

muita mausteita maun mukaan

Peruna, porkkanat ja selleri raastetaan kattilaan. Sipuli, valkosipuli ja kaali suikaloidaan niin ikään kattilaan. Keitinliemi maustetaan suolalla, pippurilla ja tomaattiketsupilla. Kasviksia keitetään miedolla lämmöllä ainakin tunti, välillä hämmentäen. Mitä pidempään pata saa hautua hellalla, sen maistuvampi siitä tulee. Lopuksi padasta otetaan kauhalla pois ylimääräinen neste, joukkoon sekoitetaan ruskistettua jauhettua lihaa ja lisätään pataan tarpeen vaatiessa lisää mausteita esim. tuoretta basilikaa, mikäli sitä on saatavilla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *