Liity blogimme tilaajaksi
Kirjoita sähköpostiosoitteesi niin ilmoitamme sinulle kun julkaisemme uuden artikkelin

Kauniina kesäyöhön…

Ls 1944 tyttö ja aittaPäivittäisen kosteuttamisen lisäksi kasvojen ihoa kannattaa helliä vähintään kerran viikossa kosteuttavalla naamiolla. Kasvonaamio on rentouttavan ylellinen irtiotto arjesta ja saa ihon hehkumaan aivan uudella tavalla. Ihanan pehmeän ja kosteutetun lopputuloksen saa aikaan esimerkiksi tässä postauksessa testatulla ja hyväksi havaitulla kasvonaamiolla. Kosteutetulle iholle myös meikki levittyy kauniimmin, joten esimerkiksi juhliin valmistautuminen kannattaa aloittaa tällä kasvonaamiolla.

Tämä kuivan ihon pelastus nojaa kolmen arkisen, mutta sitäkin tehokkaamman raaka-aineen voimaan. Ja mikä parasta: ne löytyvät varmasti jokaisen keittiöstä! Sekoita siis seuraavat ainesosat yhteen.

Kosteuttava kauranaamio

1 munankeltainen

3 rkl hunajaa

0,5 – 1 dl kaurahiutaleita

Naamion koostumuksen on hyvä olla aluksi hieman jähmeä, sillä kasvoille levitettäessä hunaja muuttuu juoksevammaksi ihon lämmöstä. Mikäli naamio on sen tekovaiheessa liian juokseva, koostumusta saa korjattua lisäämällä siihen hieman kaurahiutaleita.

KauranaamioMikä tässä sitten kosteuttaa?

Kauran kosteuttava voima perustuu sen sisältämiin proteiiniin ja sokereihin. Lisäksi sen sisältämällä beetaglukaanilla on ihon kosteuden haihtumista estävä vaikutus, joka auttaa lukitsemaan kosteuden ihoon. Lähes kokonaan sokereista koostuva hunaja on erinomainen kosteuttaja. Sillä on myös pehmentävä, kuoriva ja jopa antibakteerinen vaikutus sen sisältämien happojen ja entsyymien ansiosta. Hunaja myös vahvistaa ihoa ulkoisia tekijöitä vastaan, auttaa soluja uusiutumaan ja sen sisältämät aminohapot suojaavat soluja hapettumiselta. Hunaja on siis myös anti-age-ainesosa! Kananmunan keltuainen puolestaan on iänikuinen kaunistautumiseen käytetty ainesosa. Sen sisältämät fosfolipidit rakentuvat samoista aineista kuin solukalvotkin, joten ne sekä kosteuttavat että auttavat lukitsemaan kosteuden ihoon.

kauranaamio II

Tehokosteuttavan lopputuloksen viimeistelevät tietenkin perinteiset silmille asetetut kurkkuviipaleet. Kurkku sisältää muun muassa A-, B-, C- ja K-vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita kuten kaliumia ja sinkkiä, sekä sokereita. Sillä on kosteuttava ja ihoa virkistävä vaikutus ja onkin siksi omiaan tämän naamion yhteydessä kirkastamaan ja rauhoittamaan myös silmänympärysihoa. Naamion annetaan vaikuttaa noin 10 minuuttia, halutessaan sen voi myös  jättää kasvoille hieman pidemmäksikin aikaa, jolloin vaikutus tehostuu. Kasvojen huuhtelun jälkeen voi kasvoille levittää vielä kosteusvoiteen ja nauttia naamion tuomasta kosteuttavasta ja pehmentävästä tunteesta. Testiryhmämme oli vaikea pitää näpit irti pehmeistä poskista, joten tämä naamio kannattaa todellakin testata!

Teksti: Laurean ammattikorkeakoulun estenomiopiskelijat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *