Liity blogimme tilaajaksi
Kirjoita sähköpostiosoitteesi niin ilmoitamme sinulle kun julkaisemme uuden artikkelin

Ruusu voimistaa naiseutta

Ruusut IRuusua kuivan ja herkän ihon hoitoon 

Ruusua on käytetty kauneuden- ja ihonhoidossa Kreikan antiikin ajoilta, ja myös Suomessa ruusun käytöllä esimerkiksi ihonhoidossa on pitkät perinteet. Ruusulla tiedetään olevan myös aromaterapeuttisia vaikutuksia, tuoksu vaikuttaa mielialaa kohentavasti. Lääkekasvina ruusun tiedetään tuovan rohkeutta ja lempeyttä sekä auttavan masennukseen ja ahdistukseen.

Ruusu sisältää huomattavan määrän c-vitamiinia, joka on tunnettu antioksidanttisista vaikutuksistaan. Tämä vitamiini on myös olennainen osa elimistömme kollageenituotantoa, mikä taas on yksi ihon tärkeimmistä rakennusaineista vastaamalla ihon elastisuudesta ja kimmoisuudesta. C-vitamiini myös suojaa ihoa ns. vapailta radikaaleilta eli estää erilaisten ihovaurioiden syntymistä kuten ehkäisee pigmenttimuutoksia, silottaa ihon pintaa, vahvistaa mikroverisuonten seinämiä sekä antaa iholle kirkkautta ja kuulautta. Ruusu raaka-aineena auttaa myös ihoa säilyttämään ihon oman luontaisen suojan.

Ruusun terälehtiä voidaan lisätä mm. kylpyveteen ja öljyihin, jolloin sekä kukan aromaterapeuttiset että ihoahoitavat vaikutukset saadaan esiin. Terälehdistä voidaan valmistaa myös ns. ruusuvettä ihon hellävaraista ja rauhoittavaa puhdistusta varten. Ruusuvesihauteilla voidaan hoitaa myös esimerkiksi turvonneita silmiä tai lieviä tulehdustiloja iholla.

Ruusuvesi

½ l tuoksuvia, tuoreita ruusun terälehtiä

½ l kiehuvaa vettä

suodatinpaperi

Laita ruusun terälehdet kattilaan ja mittaa päälle vettä yhtä paljon kuin ruusun terälehtiäkin on käytössä. Kiehauta ja keitä, kunnes terälehtien väri on liuennut. Jäähdytä ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Siivilöi terälehdet pois ja pullosta ruusuvesi puhtaisiin lasipulloihin. Ruusuvesi säilyy jääkaapissa n. kaksi viikkoa.

Lottamuseon Kauneutta Kotikonstein -työpajassa selviää 1930-luvun parhaat kauneudenhoito vinkit. Työpajan aikana tutustutaan kauneudenhoidon ja kosmeettisten tuotteiden historiaan, opitaan rentouttava ryppyjä ehkäisevä kasvohieronta ja valmistetaan kotikonstein kosmetiikkaa. Työpaja sopii kaikille kauneudenhoidosta kiinnostuneille mm. polttariporukoille ohjelmaksi. Lottakanttiinista on mahdollisuus tilata ennakkoon tarjoilua. Työpajan voi aloittaa raikkaalla smoothiella tai lasillisella kuplivaa. Tule viettämään hemmotteluhetki ystävien seurassa Tuusulan Rantatien kauniisiin maisemiin.

Teksti: Laurean ammattikorkeakoulun estenomiopiskelijat

Lähteet:

https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/12642/Ruhanen_Eija.pdf?sequence=1

http://www.studio55.fi/hyvinvointi/article/kauneudenhoitoreseptit-1930-luvulta-kokeile-kotikeittion-aineksilla/3102408

http://www.yrttiaika.fi/category/28/ruusu

http://www.luonnonkosmetiikka.fi/inci-haku/esimerkkeja-raaka-aineista/ruusu/

http://maistuisvarmaansullekin.blogspot.fi/2013/09/ruusuvesi.html

Mielen ja rakkauden kasvit (WSOY: Sinikka Piippo, Ulla Salo)

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/154466/RuusuVesi/

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *